Ontdek Tekentaal

'Mandala teken- en kleurboek'
ontdek de kunstenaar in jezelf

Placeholder Picture Bestellen

Mandala's
Dit teken- en kleurboek is bestemd voor een breed publiek, maar in het bijzonder voor mensen met dementie. Voor deze groep is het moeilijk om 'zomaar' iets uit het geheugen naar boven te halen. Door hen op creatieve wijze te activeren en binnen de cirkel houvast en ruimte te bieden, komen zij weer in beweging. Voor hen heb ik 24 heel verschillende mandala's ontworpen.

Vaardigheden van vroeger
Tekenen is een vaardigheid die in de vroege jeugdjaren wordt geleerd. Door dit opnieuw op een laagdrempelige manier aan te bieden, wordt iets wakker geschud dat lang geen prikkel heeft gehad. Omdat uit het 'niets' moeilijk iets op te roepen is, blijkt een voorbeeld heel belangrijk. Bovendien geeft het vertrouwen om al een paar lijnen op papier te hebben. Ze gaan door op wat er al is. Soms is het fijn als je hun hand vastpakt en samen de lijnen door te trekken. Door te blijven praten en aan te moedigen, ontstaan de mooiste beelden, waarbij ook vaak weer mooie verhalen naar boven komen. Neem de tijd om hiernaar te luisteren. Meestal zijn ze zelf verbaasd over het resultaat. "Heb ik dit zelf getekend?"

Liedjes van vroeger
Vaak komen er tijdens het tekenen mooie verhalen naar boven. Liedjes van vroeger zingen, heeft een zelfde effect. Daarom zijn er naast 24 mandala’s ook 24 liedjes in het boek opgenomen.

Prijs en verkrijgbaarheid
Het boek kost € 15,- en is in mijn eigen winkeltje te koop. Ga daarheen via de knop Bestellen.

Placeholder Picture
Placeholder Picture

Zo ligt één mandala op twee bladzijden van het opengeslagen boek

Ga hier naar AGENDA voor het volgen van workshops of cursussen van Josée van der Staak
^TOP^

joseevanderstaak@hetnet.nl - Josée van der Staak - atelier Amare - Komvonderlaan 6, 7251AC te Vorden

^TOP^